RR-trainingcenter

Op reis met je Rhodesian Ridgeback(s)’

Op reis met de hond(en) kan dat?  Natuurlijk kan dat!  Heel goed en leuk zelfs. Veerle neemt haar twee RR’s al jaren mee op vakantie als ze met de auto reiszen. Ze deelt graag haar ervaringen en tips!! We zoeken meestal de zon op, we reizen dan zo’n 1400 à 1600 km, dit doen we steeds in twee etappes, zowel voor de heen- als de terugreis.Meestal boeken wij ons vakantiehuis (en tussenstop hotels) via de website dogsincluded.nl.  Super goede ervaring mee!  Vorige jaren zijn we steeds naar Italië afgereisd, dit jaar gaan we naar Kroatië. Je krijgt via de site zeer veel info over de beschikbare huizen, het zijn allemaal locaties waar honden zijn toegelaten. Je kan zeer duidelijk je wensen aangeven op de site. Zo kiezen wij bijvoorbeeld steevast voor een vakantiehuis met omheinde tuin en zwembad. Tot hiertoe was altijd alles netjes in orde zoals beschreven.Als je je droomhuisje hebt gevonden en het is vrij in jullie vakantieperiode, kan je overgaan tot de boeking. Je hebt dan nog steeds de mogelijkheid om extra vragen te stellen die voor jullie belangrijk zijn en niet helemaal duidelijk waren in de voorstelling van het huis. Je mag wachten met de definitieve bevestiging van je boeking tot jullie vragen zijn beantwoord.  Is het antwoord niet wat jullie wensen? Geen probleem, in deze fase kan je nog steeds je boekingsaanvraag annuleren! Eens je boeking definitief is en de betaalmodaliteiten zijn vervuld, krijgen jullie een massa aan info bv; hondenuitlaatplaatsen in de buurt, voedingswinkels, dierenartsen, ziekenhuizen, apothekers, restaurants, dierenspeciaalzaken ed…  ook een routebeschrijving is beschikbaar! Neem je standaard gebruiksartikelen meeUiteraard is het handig om de standaard gebruiksartikelen mee te nemen, zoals de mand of bench, halsband / tuig en leiband(en).Ook een grondpen is zeer handig, zo kun je je hond veilig aanlijnen op bijvoorbeeld de camping. Daarnaast is het aan te raden om je hond(en) een penning met jullie telefoonnummer te laten dragen aan de halsband. Mocht het onverhoopt gebeuren dat hij wegloopt, heb je op deze manier de grootste kans dat mensen jullie kunnen bereiken wanneer je hond door iemand gevonden wordt. Vergeet niet het landnummer van land van herkomst te gebruiken. Hieronder een aantal reisvoorbereidingen die ook erg handig zijn. Reisvoorbereiding met de hond: 

De eerste dag na de aankomst, is het beter om geen drukke activiteiten te doen met de hond(en). Laat ze even wennen aan de nieuwe omgeving. Hou de structuur van thuis zoveel mogelijk aan (weekend modus)Maar bovenal….Geniet samen van jullie vakantie!  Jullie kennen jullie hond het best, met een aantal kleine inspanningen passen jullie de vakantieplannen een beetje aan voor de hond.  bv het is te warm, te druk…  Als je ze meeneemt, moet je er ook rekening mee houden!  Maar laat jullie dat niet tegenhouden!  Wij hebben altijd super leuke vakanties gehad met onze charels! Met bovenstaande tips kun je je in ieder geval goed voorbereiden 🙂