RR-trainingcenter

Ik wil jullie graag meenemen in mijn ervaring met de verschillende trainingspakketten van RR-trainingcenter.

Ik ben begonnen met de puppystart, de online cursus welke ik had aangeschaft ruim voordat onze pup geboren werd. Voor ons was dit de ideale start, ook al was dit niet onze eerste hond. Dit gaf ons de tijd om meerdere keren de lessen te overlopen en inzicht te krijgen in de trainingsmethoden, die ons van in het begin al bevielen. Zonder dwang en met respect een harmonieuze samenwerking met de hond bekomen.

Dan op 7 januari 2023 was het eindelijk zo ver, onze pup Stella mocht naar zijn nieuwe thuis verhuizen. De puppystart was voor ons de ideale handleiding om meer balans en contact te hebben met onze pup en dit zonder dwang, maar enkel opgebouwd uit wederzijds respect.

Daarna volgden we enkele webinars samen met de andere nieuwe eigenaars van een pup. De webinars na de komst van de pup waren heel interessant. Het is belangrijk om eventuele problemen samen te kunnen bespreken zodat je weet hoe te handelen mocht dit ook bij jou gebeuren. Toen werd ons al duidelijk dat we beter voorbereid waren dan de meeste andere nieuwe pupeigenaars, dit door de vele tips en video’s van de puppystart. We hadden veel minder problemen met de pup in huis dan de andere.

Na drie weken zijn we gestart met het puppypakket. Dit was voor ons ideaal, omdat we tot hiertoe geen interactie met andere pups hebben gehad en ook niet wisten hoe ver we stonden met de pup. Dit werd al snel duidelijk na de eerste live les. Dit heeft zowel voor de pup als voor ons voor meer zelfzekerheid gezorgd . We konden eindelijk aan de lijve ondervinden dat we goed bezig waren. Ik ben nogal stressgevoelig van nature en dikwijls onzeker, maar samen met het ganse team en de tips en stimulans van het team RR-trainingcenter ben ik ook (wat) zekerder geworden.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je zelf gedreven bent om het beste uit jezelf en je hond te halen. Met hangende schouders bereik je niks. Toen kwamen er de eerste problemen met de zusjes en broertjes van onze pup. Zoals velen geen geloof hechten aan het belang van deze cursus en ook het speciale karakter en gedrag van de Rhodesian Ridgeback, kregen ze onverwacht problemen, zoals dingen stuk bijten, in handen bijten, bench plassen, onhandelbaar bij wandelingen, huilen, enz. Zij hebben helaas veel kostbare tijd verloren en het plezier gemist om samen met hun pup de weg naar succes af te leggen. Gelukkig hebben er ondertussen al meerdere het geluk gehad om door jullie gereset/getraind te worden, zodat ze nu de juiste basis hebben geleerd.

Toen kwam de pubertijd van Stella, maar gelukkig kreeg  ik in deze periode ook via het puberpakket extra handvatten. Tijdens het puberpakket zijn we nog verder ingegaan op het wandelen en interacties met andere honden en situaties. De externe prikkels werden nog meer opgebouwd. 

Wij als begeleiders hebben deze verschillende situaties ook zelf nodig om wat meer zelfzekerheid te kweken en de bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn. Hierdoor kregen we steeds meer inzicht in onze leiderschapskwaliteiten. 

We trainen nu ook mee met de plusklas en zijn super tevreden wat we allemaal extra leren, we verkennen verschillende omgevingen, ontmoeten leuke mensen en andere (vreemde) honden. We kunnen inmiddels gezellig met ons Stella op een terras zitten.

We zijn heel blij dat we van bij het begin de juiste stap hebben gezet en zo na enkele maanden het resultaat, een excellente relatie tussen ons en Stella gebouwd op wederzijds vertrouwen en respect.

Bedankt voor de steun, begeleiding en de leuke lessen tot nu toe. We gaan door met trainen, want we genieten hier samen enorm van!! 

Tom, Ronny en een poot van Stella.