RR-trainingcenter

Ik ontmoette Ad voor het eerst tijdens een aangename wandelworkshop met zijn buurman te Neeltje Jans in Nederland.

Ad had zijn jonge hond Rex bij. Hij had de hond niet goed onder controle.
Hij vertelde mij dat Rex thuis tegen hem opsprong, niet kwam wanneer hij geroepen werd en putten groef in de tuin.Ook naar Ads’ vrouw, die wegens een beperking in een rolstoel zit, toonde Rex geen respect en sprong tegen haar op.Ik stelde voor om Rex bij ons intern op te vangen voor 21 dagen en intens te begeleiden.
Op een dag belde Ad me op. Hij en Lian wilden het intern traject van Rex graag opstarten. Werkpunten waren oa wandelen aan de leiband, maar ook naast de rolstoel.

Doel was om samen met Rex te genieten van het strand en de duinen en lange wandelingen te maken naast de rolstoel.Zo gezegd, zo gedaan. Rex volgde 21 dagen een intense opleiding in ons RR-Trainingscenter.

Rex heeft zich werkelijk perfect gedragen.
Natuurlijk hebben we samen met Rex hard gewerkt aan progressie en positief belonen.

Aanvankelijk had Rex wat heimwee, maar na een paar dagen maakt hij een klik in zijn kopje en heeft hij zichzelf gestabiliseerd. Samen maakten we mooie wandelingen in verschillende omgevingen zoals de stad, het dorp,… maar ook in de natuur waar Rex in contact kwam met anderen honden en zich hond mocht voelen.

Na 10 dagen kwamen Ad en Lian op bezoek. We trokken er samen op uit. Alle rituelen en commando’s in en rondom het huis werden in overleg besproken, zoals plaats, van tafel blijven, de bench en uit eten gaan. Daarna trainden wij nog 11 dagen verder, tot vandaag…Rex werd ondertussen opgehaald maar niet zonder dat zijn baasjes nog eerst 2u privéles volgden. We gingen onmiddellijk een grote uitdaging aan en bezochten samen een kinderboerderij. We zijn wel 6 honden gepasseerd, met succes! Het was in feite een examen voor Ad waarbij hij kon aantonen dat hij Rex onder controle had en de aangeleerde technieken onder de knie heeft. Ook naast de rolstoel van Liliane werd er een onberispelijk gedrag verwacht van Rex waarbij hij enkel aandacht toonde voor zijn baasjes. Het was een uitdaging, gezien de vele kinderattracties op dat moment en 30 joelende kindjes!

Wat een succes en een dikke pluim voor baasjes en hond! Ad en Lian zagen en voelden de positieve veranderingen bij Rex en iedereen had meer zelfvertrouwen dan voordien.
Ook wij – als trainers van het RR- Trainingscenter – zijn superblij met dit resultaat!

Rex is een fantastische hond die tijdens zijn verblijf heel veel stabiliteit en inzicht heeft gekregen.

Naast de interne begeleiding was ook de privé begeleiding van de baasjes cruciaal. Ad en Lilian weten nu hoe ze Rex moeten aanpakken. Maar… Dit is niet het einde van het verhaal!! Binnen 20 dagen komen Ad, Lilian en natuurlijk lieve Rex terug om de kers op de taart te zetten! Dan gaan we nog een stapje verder in het begrijpen van hondengedrag.

Waarom na 20 dagen? Zo krijgen Ad en Lilian de kans om samen met Rex de aangeleerde technieken toe te passen.

We laten vanuit het RR- Trainingscenter mensen niet aan hun lot over na een begeleiding. Binnen 5 dagen bel ik hen tijdens een online meeting op voor een update en om eventueel wat bij te sturen waar er vragen zijn.

Ik wens Ad, Lian en Rex veel succes toe en een warme vriendschap. Dat ze mogen genieten van elkaar en van lange, relaxte wandelingen op stranden en in de duinen.

Heb je zelf vragen bij de opvoeding van je pup of volwassen hond? Herken je dit verhaal?
Aarzel niet en contacteer RR-Trainingscenter. Wij helpen je graag verder.
Samen maken we een succesverhaal