RR-trainingcenter

Ik ben Geertje Verschoren en ik werk en leef mijn hele leven lang al met Rhodesain Ridgebacks. Samen met mijn team begeleiden we met het RR-trainingcenter zowel baas als hun hond. Dit doen we in groepslessen, workshops en 1-op-1 Rhodesian Ridgebacktraining op onze locatie te Mol maar ook op verplaatsing met bijvoorbeeld wandelworkshops. Wij geven iedereen de kans om bij het RR trainingscenter te komen trainen met hun puppy of volwassen hond.

Ik ben in Afrika geboren, waar mijn ouders na hun huwelijk naartoe zijn geëmigreerd. Ze waren beiden afgestudeerd als dierenartsen en werkten daar in een laboratorium aan bloedanalyses van wilde dieren. Mijn moeder richtte zich op deze analyses, terwijl mijn vader zijn tijd doorbracht in het plaatselijke slachthuis. Gedurende mijn kindertijd in Windhoek, waar we tegen een natuurreservaat leefden met veel apen, voornamelijk bavianen, werden mijn Nannie en twee Ridgebacks mijn beschermers. Deze honden waren van vitaal belang in mijn leven, omdat ze me moesten beschermen tegen de gevaren van de wilde omgeving, zelfs toen ik nog heel jong was. Hoewel ik klein was, is het vertrouwen in dit ras altijd bij me gebleven en heb ik mijn jeugd met hen grootgebracht.

In 1975 werd Windhoek, mijn geboorteplaats, het strijdtoneel voor onafhankelijkheid en veranderde in Pretoria, Zuidwest-Afrika. We moesten vluchten en reisden naar het zuiden van Afrika, waarna we de boot naar België namen. In België zetten mijn ouders hun carrière als dierenarts voort, maar ondanks hun prioriteiten bleef mijn natuurlijke affiniteit met dieren sterk. Mijn huis was gevuld met kleine diertjes zoals hagedissen, slangen, agamen, kikkers, enzovoort. Ondanks mijn verlangen naar een hond, dat mijn ouders niet konden vervullen, hechtte ik me sterk aan mijn cavia’s. Ze waren niet alleen tamme en intelligente metgezellen, maar ook mijn tijdverdrijf, waarbij ik me bezighield met activiteiten zoals agility en jumping.

Toen ik op 12-jarige leeftijd mijn plechtige communie vierde, mocht ik mijn eigen cadeau kiezen. Hoewel mijn verlangens naar een pony of een hond niet werden vervuld, ontdekte ik op een tentoonstelling in Brussel voor het eerst Rhodesian Ridgebacks. Daar ontmoette ik Nederlandse fokkers, waaronder Jan Coppens van Jocular. Ik bewaarde hun visitekaartjes als een schat, en tijdens gesprekken met mijn ouders zei ik vastberaden dat ik ooit Rhodesian Ridgebacks zou fokken.

Na mijn schooltijd belandde ik op 18-jarige leeftijd in de hondenwereld. Ik begon met het trainen en showen van honden, naast mijn zelfstandige carrière als hondentrimmer. Tijdens mijn bezoeken aan hondenshows nam ik de tijd om Ridgebacks te bewonderen en informatie te verzamelen. Een ontmoeting met een prachtige teef, gefokt door Jan Coppens, versterkte mijn liefde voor het ras. Ik nam contact op met Jan, en ondanks aanvankelijke moeilijkheden bij het verkrijgen van een pup, herinnerde ik hem aan mijn passie sinds mijn 12e, en zo kwam Jocular Ovambo in mijn leven.

Deze speciale hond, die 12 jaar werd en titels als Nationaal kampioen, Internationaal kampioen en Benelux kampioen behaalde, was mijn leraar en vriend. Door mijn netwerk in de hondenwereld ontmoette ik ook Pe Verstappen van M’swatie’s. Tijdens een drukke periode in zijn jonge gezin, kon hij niet langer voor een jonge teef, genaamd Mira, zorgen. Mira werd mijn soulmate en samen hebben we mijn eerste nestje Rhodesian Ridgebacks gefokt, waarmee de start van mijn fokavontuur in het jaar 2000 was.