RR-trainingcenter

Carinne Lewi

Op mijn 15e begon ik te werken in een hondentrimsalon. Het was fantastisch, want ondanks mijn speciale band met dieren sinds mijn kindertijd, wist ik eigenlijk niet veel over honden. Maar je leert snel wanneer je elke dag werkt met verschillende rassen, zowel kleine als grote honden, vriendelijke en minder vriendelijke honden.

Je kunt beter niets anders lezen, maar het kan lastig voor je zijn om grote poedels te lezen. Ze maken nog steeds deel uit van mijn leven. 

Ik nam deel aan hondenshows over de hele wereld gedurende vele jaren en nam ook deel aan hondentrimwedstrijden. Dankzij de prijzen die we wonnen, werd ik jurylid bij wedstrijden en shows over de hele wereld. 

Bovendien heb ik al meer dan 40 jaar de ‘SONG OF OKARINA’ Groot poedelkennel. 

Waardoor ik veel ervaring heb gekregen met het fokken en groot brengen van vele poedel puppy’s. 

Ik heb ook aan langere seminars over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot honden. 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen visie heb over hoe we honden zouden moeten ontwikkelen, en dit zou ik graag met jou delen. 

Ben je bereid om samen met mij aan dit avontuur te beginnen?

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

“Al vele jaren wilde ik deze masterclass geven…

Dankzij mijn ervaring als fokker van grote poedels gedurende meer dan 40 jaar, heb ik veel mensen kunnen helpen met het opvoeden van hun nieuwe puppy’s. 

Ze ontdekten dat mijn manier van opvoeden een grote invloed had op hoe ze later hun honden ontmoetten. Met de pups waren er geen problemen.  

Ik zeg ‘ontmoete’, maar eigenlijk is het dat niet. Ik ga je leren hoe je de gids van je hond kunt zijn in deze mensenwereld. Hoe je samen kunt leven als een team. Hoe je met je hond kunt samenwerken. 

Mijn doel is: Dat er geen dominantie en straf in de opvoeding voor honden wordt gebruikt, dat is verleden tijd. 

Ben je benieuwd? Laten we snel beginnen! 🐕📚🤝🌟”

Het Mysterieuze brein

Laten we eens kijken wat er in de hersenen van de hond is gebeurd. 🧠 

Dit keer doen we het niet op een wetenschappelijke manier, maar eerder omdat ik bepaalde dingen op een eenvoudige manier wil verlagen, zodat je later beter begrijpt hoe een hond denkt en waarom. 🐶 

We zullen praten over het ‘reptielenbrein’ 🦎, over stress in ontspanning 😌, over hoe dit van invloed is op het gedrag van onze honden. 🐕 

Maar dat is niet alles; Er is meer belangrijke informatie die je moet weten. 

Ben je benieuwd? Laten we snel beginnen! 🚀”

De wereld van je hond

In sommige gevallen waren we gefascineerd door hond verkennen. 🐶

We beginnen met het lezen begrijpen hoe ze de wereld om heen heen letterlijk zien. 🌍 

Een van de eerste dingen die we zullen ontdekken, is het verschil in hoe honden hun omgeving waarnemen in vergelijking met mensen. 👀 

Vervolgens zullen we ontdekken wat ze kunnen horen en hoe dit hun gedrag beïnvloed. 

Hun ongelooflijke reukzin is een onderwerp dat we niet over het hoofd kunnen zien. Wij genieten van het verkennen van heerlijke bereide maaltijden, ver bloemen en parfums, maar voor onze honden is dit een volledig andere ervaring. Wat ze kunnen ruiken, gaat soms ons begrip te boven. Laten we beginnen met te begrijpen wat ze kunnen analyseren, hoe ze het verwerken en wat ze kunnen doen. 

Toch spannend? 

Laten we beginnen. 👃🐶😊

Praten met je hond zonder te praten

Hoe graag zouden we niet rond de tafel willen zitten, een kopje koffie drinken of iets anders terwijl we elkaar een keer ontmoetten met hond praten! Praten over kleine dingen, hoe ze zich voelen, wat ze willen of wat ze leuk vinden. Interessant, niet waar? Stel je dat voor. Maar helaas werkt het niet zo, toch?

En dat is de reden waarom jij hier bent. 

Honden praten op een andere manier, of beter gezegd, ze drukken zich op een andere manier uit. 

Wanneer ze hun stem ontmoeten, in de vorm van blaffen praten, waarderen we dat vaak niet. 

Toch hebben honden veel te zeggen, zonder echt hun mond te openen. Je zult waarschijnlijk zijn over hoeveel ze ons vertellen en hoeveel ze ons niet vertellen, dag na dag. 

Laten we snel kijken naar hoe ze dat doen. 🐶🗣️

De cursus wordt gegeven op 21 februari en 28 februari. Deze cursus hondentaal wordt in twee delen gegeven. Startend op 21 februari en het tweede deel op 28 februari.

>>>Schrijf je hier in voor deze unieke cursus hondentaal.<<<